Красота

Uniderm – отзиви, цена, къде да се купуват, купуват сега

форма на излизане и състав

Лекарствена форма е крем за външно приложение 0,1%. Маса от бял или почти бял цвят (15 г или трийсетгр в алуминиева тръба, в картонена пакет 1 туба)

1 г крем съдържа:

 • активно вещество: мометазон фуроат 1 мг;
 • ексципиенти: цетостеарилов алкохол, хекси-ленгликол, макрогол 20 цетилстеарилов, глицерил моностеарат 40-55, разредена фосфорна киселина, титанов диоксид, бял вазелин, алуминиев октенилсукцинат нишесте, пчелен восък бял, пречистена вода

.

Фармакологични свойства

Фармакодинамика

Uniderm има противовъзпалително, antiexudative, противосърбежен ефект.

Мометазон спомага за освобождаването на протеини, които инхибират фосфолипаза А2. Тези протеини, или така наречената lipocortin, забавяне на процеса на освобождаване на арахидонова киселина, контрол на биосинтезата на медиатори на възпаление -. Простагландини и левкотриени

Фармакокинетика

Абсорбцията Uniderm незначително. 8 часа след прилагането на крема върху здрава кожа (без occluzionna превръзки) в системната циркулация може да се установи около 0.4% от активното вещество.

показания за Uniderm

Съгласно инструкциите на Uniderm показани за облекчаване на симптоми на възпаление и сърбеж, причинени от дерматит, податливи на кортикостероиди за лечение.

Противопоказания Uniderm

 • акне розацея;
 • вирусна инфекция на кожата, причинени от варицела зостер, херпес симплекс тип 1 и 2;
 • инфекциозни заболявания на кожата на бактерии и гъбички етиология;
 • периорален дерматит;
 • сифилис;
 • туберкулоза;
 • реакции след ваксинация;
 • лечение на големи участъци от кожата и / или продължителна употреба по време на бременност и кърмене;
 • възраст от 6 месеца;
 • свръхчувствителност към кортикостероиди;
 • непоносимост на компонентите на наркотици.

Трябва да се внимава при определяне Uniderm за лечение на кожата и кожни гънки, с използване на оклузивни превръзки върху големи площи на повреден и / или за дълго време (особено при деца).

Инструкции за употреба Uniderm: метод и дозировка

крем Uniderm прилага външно, той се прилага в тънък слой върху засегнатата област на кожата.

Процедурата се извършва 1 път на ден. Продължителността на процеса се определя от лекар, като се има предвид поносимостта на пациента, клиничното значение и тежестта на страничните ефекти.

Странични ефекти

 • алергични реакции: контактен дерматит;
 • дерматологични реакции: рядко – парене, сухота и дразнене на кожата, акне, сърбеж, милиария, хипертрихоза, периорален дерматит, хипопигментация, накисване на кожата, появата на вторична инфекция, фоликулит, атрофия на кожата, стрий; много рядко – образуването на пустули и папули;
 • друга. На фона на дългосрочна терапия и / или прилагане на крема върху големи площи на кожни лезии, или използване на оклузивни превръзки – надбъбречна недостатъчност, синдром на Cushing и други нежелани явления, характерни за системни кортикостероиди употреба

Предозирането

Симптомите на предозиране са: вторична надбъбречна недостатъчност и други разстройства на функцията на хипоталамо-хипофизо-надбъбречната ос

.

Препоръчва симптоматична терапия, ако е необходимо, отстраняване на електролитния баланс. Лекарството се препоръчва да се затвори, но ако лечението е удължен, премахването трябва да става постепенно.

Специални указания

Рискът от системни ефекти на кортикостероидите се появява при лечението на кожни широки повърхности на тялото за дълъг период от време, и се увеличава при прилагане на крема под оклузивна превръзка. Значи вие искате да се контролира състоянието на пациента за навременно откриване на симптомите, подтискане на функцията на хипоталамус-хипофиза-надбъбречна ос и синдром на Кушинг.

Това е невъзможно да се даде възможност на крема в очите ви.

Поради наличието в препарат на пропилей гликол може да причини дразнене на мястото на прилагане. В този случай, прилагането на Uniderm трябва да спре и да се определят подходяща терапия.

Ефектът на GCS може да промени симптомите на някои кожни заболявания, това трябва да се разглеждат в диагноза.

След продължително лечение крем внезапно спиране на лекарството може да доведе до развитието на синдром на рикошет (а дерматит с интензивно зачервяване и парене). Следователно, за да затвори Uniderm бавно използване интермитентна схема на лечение.

лечебен процес с прилагане на кортикостероиди може да се забави.

Внимание се препоръчва използването на крема за лечение в педиатрията.

Употреба при бременност и кърмене

Тъй като кортикостероиди преодоляване на плацентната бариера, съществува риск от отрицателно въздействие Underme на развитието на плода, следователно се избегне продължителна употреба и високи дози от лекарството по време на бременността.

Кортикостероидите се екскретират в кърмата. Препоръчително е да се спре кърменето при лечение на обширни области на кожните лезии, когато се приема продължително лечение с високи дози мометазон.

Използването при деца Uniderm

Противопоказно назначаване Uniderm деца до шест месеца.

Възраст 0,5-2 години продължителност на лечението не трябва да надвишава 5 дни.

Безопасността и ефективността на крема при лечението на деца на възраст над шест месеца за повече от 42 дни, не са установени.

При назначаването на лекарството на децата трябва да знаят, че те са изложени на голям риск от функция потискане на хипоталамус-хипофиза-надбъбречна система, заедно с развитието на синдром на Къшинг. Това се дължи на високото съотношение на повърхност към телесното тегло.

Продължително излагане на GCS на тялото на детето, може да доведе до нарушаване на растежа и развитието му, така че трябва да използвате най-ниската ефективна доза за кратък период от време.

Лекарствени взаимодействия

Взаимодействие на крем Uniderm с други лекарства / не са инсталирани.

Аналози

Аналози на Uniderm са Asacort, Gitan-N, Asmanex, Mamat, NASONEX при, Мометазон.

Условията на съхранение

се съхранява при температура от 15-25 ° С. Да се ​​пази от деца.

Срок на годност – 2 години

.

Условия за доставка на аптеките

изважда чрез рецепта.

Коментари за Underme

Коментари за Underme предимно положителни, ефективността на крема за лечение на кожни алергични реакции, възпаление, подуване, сърбеж. Наркотикът е лесен за използване, добра консистенция, без миризма. Цената на крема се нарича приемлива или ниска.

Като недостатъци често посочват, че Uniderm е хормонално средство.

Цената на Uniderm аптеки

Цената на Uniderm на епруветката, съдържаща 15гр крем, приблизително, 30 G –

Станиела Яркова

Станиела е 45-годишен личен треньор, който се радва на състезания с порове, голф и театър. Тя е вдъхновяваща и забавна, но също така е много егоистична и малко недружелюбна.

Тя е български мюсюлманин. Тя завършва училище и след това напуска академията. Има фобии от печен боб и колбаси

Физически, е в доста добра форма. Тя е средна височина с тъмна шоколадова кожа, черна коса и зелени очи.

Тя е израснала в квартал на средната класа. Тя е отгледана от баща си, майка й е оставена, когато е млада.

В момента е женена за Кенет Доналд Томсън. Кенет е на същата възраст като нея и като учен.

  има пет деца със съпруга си Кенет: Матилда на възраст 0, Тереза на 8, Даян на 10 години, Стивън на 12 и Реймънд на 13 години.

  най-добрият приятел е личен треньор, наречен Suzanne Gonzalez. Те са неразделни. Тя също се мотае с Кори Кинг и Фред О'Райли. Те обичат да пекат заедно.

Може също да харесате...